vineri, 11 iunie 2010

Asa s-a nascut Pomul vietii


La inceput a fost doar un vis, un gand. Apoi s-a transformat intr-o schita si zi de zi a inceput sa capete forma, consistenta.Visul a prins aripi si s-a intarit imbracandu-se in forma, sunet si culoare. Din samanta unui vis a incoltit Pomul vietii. Pomul isi trage seva din bucuria de a trai frumos, din puterea de a crea, de a iubi si de a visa, din speranta intr-o lume buna si luminoasa. Ca sa vedeti cum s-a dezvoltat acest vis am sa il ilustrez cu cateva imagini din momentul in care a inceput sa creasca si pana a prins radacini.

Inainte de a va arata imaginile vreau sa povestesc despre faptul ca in pomul vietii au poposit pasari cantatoare.-Andrei a atasat sculpturii un senzor de miscare pentru ca pasarile sa cante timp 20 de secunde cand cineva este in preajma lor. Nu am coloana sonora reala dar am sa pun un filmulet care sa redea un sunet similar cu cel al Pomului Vietii in timp ce veti privi imaginile. Un alt lucru despre care vreau sa va povestesc si care mie personal imi place grozav este faptul ca pasarile sunt carusel, adica se invart la fiecare adiere de vant- O sa incerc sa filmez pomul atunci cand va bate vantul ca sa vedeti cum arata in realitate.

metal

metal

metal

metal si polistiren

polistiren

primul strat de rasina

al doilea strat de rasina

Andrei in timpul lucrului

Pomul se imbraca in culoare:)

culoare

Muzicantii:)

Pasarile incep sa prinda viata:)

Incepe ansamblarea pomului


Cateva ganduri despre Pomul vietii -Andrei Prundurel


"Astazi am sadit un arbore – Pomul vietii.Acesta este mesajul lucrarii mele - gestul simbolic al sadirii, al plantarii ideii de viata. Pentru reprezentarea acestei trairi am ales unul din cele mai raspandite motive ale culturii, artei si traditiei popoarelor. Cu radacinile adanc infipte in pamant si crengile in continua ascensiune, inaltate spre cer, pomul este simblolul raporturilor stabilite intre cer si pamant avand in toate traditiile caracterul unui centru, Axis Mundi. Simbolul caracterului ciclic al evolutiei cosmosului (moarte-regenerare), pomul vietii inlesneste in acelasi timp comuniunea celor trei niveluri: subteran (radacini), suprafata pamantului(trunchi) si inaltul (ramurile).

Mesajul spiritual al lucrarii l-am imbracat cu o haina esentializata dar moderna, cu accesorii multimedia. Am urmarit in acest fel sa redau o forma de arta interactiva care sa ajunga mai usor la sufletul privitorului, care sa dea peisajului urban monoton o pata de culoare, de sunet, emotie si speranta.

Inchei cu ganduri de multumire tuturor celor care m-au ajutat si impreuna cu care am sadit acest pom."


visul prinde radacini:)

Multumim inca o data lui Cata (sculptorul Catalin Mihai) sprijinul de nadejde a lui Andrei in realizarea fizica a acestei lucrari.

Pupici si pe curand, Daiana


9 comentarii:

Harthman spunea...

Super fain! Felicitari Andrei!

iron spunea...

super tare, bravo, pune-ti si pe facebook

pisikana spunea...

Arata excelent in parculet, este grozav Andrei! Felicitari de 2 ori, pt lucrare in sine si pt victoria asuspra sistemului yey.
Felicitari si lui Cata si Tataie si fetelor (toate 3)

Daiana Prundurel spunea...

Multumim Harthman,m-am bucurat mult ca ne-am auzit la telefon.O surpriza pe cinste! pupici multi.

Cata,nu prea ma descurc cu facebookul:) e bine ca ai vazut si aici? ce fac puiutii mici? Ileana?Totul e ok?Ne e dor de voi:)

Pisikana mea draga si noi va imbratisam mult pe toti trei, va multumim pentru gandurile bune si va asteptam aici:)

Diana Z. spunea...

Frumoasa idee, superba realizare!
Felicitari

Anonim spunea...

Felicitari pentru visul care a prins radacini!...
M-am mutat aici:

http://bucatariadevara.wordpress.com/

viviana b spunea...

Daiana, uite asa se intampla minunile,spun eu.
E extraordinara lucrarea si mesajul ei!
Felicitari tuturor!
Imbratisez.

Daiana Prundurel spunea...

Diana, multumim:)
Acuarele, venim la bucataria de vara:)
Viv,asa e, asa se intampla minunile:)

Maayan Lungu spunea...

Buna, idee, frumos...si interesant / Felicitari!

ZeList