joi, 10 iunie 2010

Despre Pomul Vietii

Am avut laptopul virusat motiv pentru care nu am avut posibilitatea sa postez articolele promise. O fac acum cu cateva ore inaintea vernisajului.
In realizarea proiectului au fost implicati multi oameni sufletisti si desi stiu ca acest lucru in general e neglijat la final, eu vreau sa amintesc si sa multumesc in mod special tuturor celor care ne-au fost alaturi. La Pomul vietii s-a muncit din greu fizic si s-a depus multa energie emotionala. Munca fizica a durat timp de doua luni dar inainte de asta au fost multe saptamani alocate conceptului.Multumim Domnului Wolfgang Windisch, omului care a avut incredere in potentialul lui Andrei si i-a lasat mana libera sa creeze ceva pentru a infrumuseta piata primariei din Garching. O multime de ganduri bune si multumiri prietenelor noastre Manuela Corneanu si Ioana Mingea, tranzlatorele si managerele nadejde, mereu langa noi cu multa rabdare, dilpomatie si buna vointa. Ajutorulde baza in realizare fizica a lucrarii a fost bunul prieten si coleg, sculptorul Catalin Mihai care timp de o luna a trait si a lucrat trup si suflet aici cu Andrei.Un alt ajutor de nadejde a fost Tataia-81 ani, strabunicul fetitelor (tataia Balalaia cum ii spun ele), bunicul lui Andrei:) care poate nu intamplator a sudat exact baza pomului.


Strabunicul si Andrei

Bine-nteles ca la partea de culoare fetitele si cu mine ne-am implicat cu bucurie. Imi pare tare rau ca nu am avut aparat foto sa vedeti ce impresionant a fost faptul ca trei generatii lucrau la acest pom al vietii.(strabunicul, nepotul si stranepoatele:)
Astazi voi incheia aici dar promit ca maine, dupa vernisaj am sa vin cu povesti si imagini noi.

invitatie
Pe curand, Cu drag, Daiana

PS. Atasez articolele aparute in ziar:

Landkreis Munchen

Suddeutsche Zeitung

Forum Garching

PS. Va rog sa imi lasati un semn daca postarea aceasta se deschide, am inteles ca pana azi nu ati putut sa o accesati. Am ceva probleme cu computerul, scuze:)Pupici, D

6 comentarii:

ajnanina spunea...

deschis, vazut, bucurat!
verde e strabunicul, imi place la fel de mult ca si pomul...

sa te bucuri de toti ai tai si de toate relaizarile voastre...

Aytana spunea...

Felicitari!
Ma bucur din suflet sa vad cum visele voastre se leaga frumos.

Liviana spunea...

Draga mea Daiana,
Sa nu-ti mai fie niciodata necaz ca esti sensibila! Voi, artistii reprezentati esenta unei natii, ce am fi noi fara VOI si fara sensibilitatea voastra?
Contrar cantecului VOI v-ati nascut in locul potrivit si chiar daca acum in Romania e criza, E DE BINE! Da, indraznesc sa spun asta pt ca de regula o criza aduce cu ea schimbari majore si de multe ori in bine. Cei care merita isi vor primi DARUl cu varf si indesat, chiar daca acum le este (mai) greu.
"Pomul vietii" este minunat, iar modul in care a luat nastere este ideal, nici ca se putea sa fie facut decat in familie. Felicitari tuturor! Sa inteleg ca bunicul a venit in Gemrania la voi pt a lucra la pom? Wow!
Eu vreau sa mai stiu detalii despre "Pomul vietii" - un pic de istoric pornind de la idee la concret. Unde va sta pomul si mai ales ce scrie in articolele publicate (eu nu stiu germana).

luminitza spunea...

felicitari!!!!!!!!!!!!!ma bucur enorm pentru voi!
bravo andrei, bravo daiana!
deci pasul imigrarii nu a fost facut degeaba!
sunt mandra de voi si va invit in toamna pe champs elysees la cel mai in voga resto de artisti unde se va face lansare cartii mele , actualmente in vanzare la libraria louis vuitton!

si la mai mare la toti romanii!!!!

Daiana Prundurel spunea...

Janina, astazi voi posta imagini cu sculptura. Te imbratisez mult si intorc gandurile frumoase:)

Ariana, multumim, ma gandesc adesea la tine si la puiutul tau mic.Cum va merge?Va pup cu drag, D

Liv draga, astazi voi posta imagini cu pomul si o sa povestesc curand, in cateva cuvinte despre vernisaj si articole.Bunicul a venit aici sa ii fie altauri lui Andrei, la lucru si la vernisaj:)Pupici si soare mult in vacanta, D

Oau, Lumi drag, ce veste grozava,te rog mult sa ne anunti din vreme ca sa vedem daca Andrei isi va putea lua concediu. Pupici si asteptam mai multe detalii, D

Daiana Prundurel spunea...

Dana C. mi-a scris pe mess:
"E genial pomul"
Multumim Dana:)

ZeList