joi, 12 februarie 2009

Strabunicul

"...Umiliţi de nevoi şi cu capul plecat,
Într-un biet orăşel, într-o zare de sat,
Mai aşteaptă şi-acum, semne de la strămoşi
Sau scrisori de la fii cum c-ar fi norocoşi,
Şi ca nişte stafii, ies arare la porţi
Despre noi povestind, ca de moşii lor morţi..."

Adrian Paunescu - Repetabila povara (toata poezia aici)

In weeckend strabunicul Marei si Sarei va implini 80 de ani. Ma tot gandesc si ma framant ce cadou sa ii facem dragului nostru Tataia Balalaia. Tot ce imi trece prin minte momentan e un album cu cele mai frumose amintiri impreuna cu familia de-a lungul anilor (fotografii) si cu un arbore genealogic...E totusi strabunic:) Voi ce cadou i-ati face strabunicului cu o asemenea ocazie???


4 comentarii:

Anonim spunea...

la multi ani!si eu i-am facut de curand cadou bunicei mele care mi-a mai ramas-Mimi un album de fotografii.cred ca e o idee foarte buna!sigur se va bucura!

ajnanina spunea...

cel mai frumos cadou va fi prezenta voastra... arborele viu si frematand in jurul lui, cu flori, cu fructe...
ideea cu albumul e excelenta!

Daiana Prundurel spunea...

BB mi-a scris pe mess:)
"Cred ca arborele genealogic ar fi minunat! Si albumul! Si obiectele sunt minunate!!!!!!!!!!! Cred ca o sa faci pana la urma si scaunul si calutul, sunt sigura! Si tie nu ti-a mai ramas niciun obiect, le-ai dat pe toate? Da nu te simti bine cu inima iar de ai fost la control? "

Daiana Prundurel spunea...

Lumi,
am citit si eu postarea ta cu Bunica Mimi si m-a impresionat. Cred ca este o femeie cu totul speciala:)
Ajnanina, "arborele viu"e o idee grozava pe care a si pus-o in practica cumnatul meu. i-a organizat pentru maine in oras , la un restaurant, o petrecere surpriza, Unde tataie ne va gasi pe toti:frati,surori,copii,nepoti si stranepoti:)Cred ca va fi fantastic!
BB, multumesc pentru aprecieri, stii tu ce stii referitor la calut si scaun:)MIe nu mi-a ramas nici un obiectm recunisc ca mi-a fost greu sa ma despart de ele dar asa prevedea contractul:) si oricum mai pot face si altele...
Inimioara mea e bine, operatia a fost o reusita, am Fost al timisoara doar pentru controlul de rutina. Asa considera dr. necesar sa ma vada la 1,3,6 si 12 luni post operatie.Pupici tie si celor mici!

ZeList