vineri, 25 aprilie 2008

Pictura pentru copii - Cresa Tohani 2


Pentru ca urmeaza Sarbatorile de Pasti, si nu stiu sigur daca voi mai avea vreme sa postez ceva , m-am decis sa va urez de azi, ganduri bune, tuturor celor dragi . Sa aveti sarbatori fericite, incarcate de dragoste , armonie si sanatate! Pentru cei mari, sa aveti parte de tot ce-i mai bun pe lume si sa fiti fericiti alaturi de cei pe care ii iubiti. Pentru cei mici- multe cadouri frumoase de la iepuras , rabdare si dragoste multa de la cei mari. (iar pentru noaptea de maine - Hristos a-nviat!)

...Si pentru a ma mentine in spiritul acestor sarbatori, o sa atasez imagini cu "Iepurasii de la grupa mijlocie"- al doliea perete pictat la cresa Tohani. Aici deja , nu mai e de povestit mare lucru, pentru ca , dupa prima experienta ma simteam mult mai libera si relaxata.Nu am mai preluat mot-a-mot un desen , ci doar tipul personajelor, pe care le-am compus , le-am asezat si le-am imbracat cum mi-a"tunat" mie. Modelul este inspirat de aceeasi carte-abecedar, a copilariei mele.







Ps. Nu stiu de ce , dar cat am lucrat la acest perete , am avut in minte vie atmosfera copilariei si imaginea faiantei pictate de la sectia de ortopedie pediatrica a spitalului Grigore Alexandrescu... Doamne, saraca mama, de cate ori a mai ajuns cu noi la urgente :) Si tare imi placea sa privesc printre lacrimi si suspine fetita cu par buclat si palariuta albastra, sau cada cu apa si baloane de sapun, Piticii din Alba ca Zapada si Ciocanitoarea Woody. Tare primitor era holul spitalului in copilarie... Iar eu eram fascinata de decorul special :)
Va imbratisez pe toti si va urez inca o data cat mai multa Lumina in vietile voastre. Cu drag...

Un comentariu:

gabica spunea...

Draga Daianule, e tare frumos ce postezi tu aici ...si imagini si impresii :) Ma bucur cand mai vad cate un post nou care-mi incanta retina :) Sa o tii tot asa.
Si pentru ca Sarbatorile se apropie si mai e un pic pana vine iepurasu' iti doresc multa, multa sanatate, tot binele din lume si sa te bucuri de Magia Sarbatorilor de Paste alaturi de cei dragi. ..iar pentru ora 00.00 din noaptea aceasta..."Adevarat a-inviat!"
Multi pupici. Gabica

ZeList