vineri, 15 ianuarie 2010

Tata


Multi sarbatoresc astazi 160 de ani de la nasterea marelui Luceafar al poeziei romanesti,Eminescu...

Eu sarbatoresc astazi o zi mult mai importanta:
-astazi este ziua celui fara de care nu as fi fost pe lume-este ziua lui Tata...am ascultat zilele trecute melodia celor de la Timpuri noi- Tata...si am plans:)



-astazi este ziua celei fara de care Andreiul meu nu ar fi fost pe lume si pentru care ii multumesc lui Lili -mama lui Andrei- "La multi ani!", Lili
-tot astazi, si nu in cele din urma este ziua unei fetite minunate, cu ochii de culoarea cerului, o fetita care ne-a bucurat enorm viata cu venirea ei pe lume in urma cu sase ani, nepotica mea Iustina- Iustinica draga, viata ta sa fie plina de dragoste si de lumina! "La multi ani", micuta mea draga!
Astazi, totusi cel mai mult, gandurile mele se indreapta tata...In copilarie eram extrem de mandri, eu si fratele meu Danion si spuneam tuturor, uneori chiar si neintrebati ca tata lucreaza in cinematografie. E scenograful filmului pentru copii "Racheta alba", cu siguranta va amintiti de acest serial. As putea sa scriu peste 8o de titluri de filme la care a lucrat...si cu siguranta ele v-au incantat adesea copilaria...Nu o sa scriu despre Vasile Ion scenograful, nu acum. E un moment cand vreau sa vorbesc doar despre tata. A stiut candva sa fie pentru noi si mama si tata si s-a zbatut sa ne creasca, adesea singur, pentru ca mama s-a stins candva iar el a trebuit sa faca fata vietii cum a putut mai bine. Stiu ca nu a fost deloc usor...Nici pentru el, nici pentru noi copii...Chiar daca timpul sau unele situatii de viata mai dure ne-au facut sa gresim candva unul fata de celalat si de nenumarate ori am fost suparati unul pe celalat asemeni unor copii, uneori pentru motive intemeiate, alteori pur si simplu, totusi, ne iubim... Abia acum inteleg cum e glasul sangelui. E ceva mai presus de noi care ne face neconditonat sa simtim intr-un fel sau altul...Astazi realizez, si parca ma doare, ca anii au trecut, ca poate nu am stiut sa ne bucuram suficient de curgerea lor, ca tata implineste astazi 65 de ani.Mi-e tare dor de el asa bun si tanar si luminos cum era cand traia mama.Nu stiu, si nici nu inteleg de ce ma sperie in halul asta trecerea anilor dar...chiar ma sperie.Tot ce simt si gandesc acum este doar "La multi ani, tati drag!" si imi doresc ca lucrurile de acum inainte sa fie doar frumose si bune pentru tine. Stiu, inteleg cat ti-a fost de greu si vreau sa te bucuri de tot ce-ti doresti si sa nu simti varsta, tristetea sau dezamagirea. Acum, ca suntem de mult amandoi puii pe drumul nostu, iti doresc sa iti indeplinesti visele pe care din diverse motive nu ai putut sa ti le indeplinesti candva...Sa calatoresti mult, sa scrii scenarii, sa pictezi...stii tu, sa poti face toate lucrurile marunte care aduc bucurie dar pe care viata asta alerta nu ni le permite intotdeauna:)As spune mai multe, dar prefer sa iti spun la telefon:)...Ma gandesc uneori de ce viata noastra a fost asa si nu altfel.Ma gandesc in zadar pentru ca lucrurile sunt asa cum sunt si nu le putem schimba...poate ca de aici inainte sa incercam sa facem sa fie asa cum ne dorim...
Astazi, pentru voi trei, Tata, Lili, Iustinica, va doresc ca in fiecare zi sa va bucurati de viata si sufletul vostru sa poata canta"What a wonderful world"(Loius Armstrong)



Abia dupa ce ma gandesc la voi, pentru ca voi mi-ati marcat viata intr-un fel sau altul, mi-amintesc si de marele nostru Eminescu:)
Va imbratisez cu drag si pe curand, Daiana

7 comentarii:

Unknown spunea...

La multi ani!

Mie mi-a placut foarte mult filmul si ma bucur sa aflu ca ai un tata asa de tare...Ehei, aschia nu sare departe de trunchi! Sa va bucurati inca multi ani impreuna unii de altii!

ajnanina spunea...

sa fie fericiti sarbatoritii tai dragi si tu p langa ei si cu ei :)

viviana b spunea...

LA multi ani pentru toti sarbatoritii tai dragi!
Sa fie sanatosi si sa se bucure de tot binele din lumea asta!

Te imbratisez tare-tare...

Daiana Prundurel spunea...

Stefa draga multumesc din suflet.Va imbratisam si noi pe voi si mai steptam vesti de-acasa:)

Janina, multumim si te pupacim:)

Viviana,multumiri si ganduri bune, cu drag,Daiana

Gabica spunea...

Absolut emotionant, Daianule! La multi ani tatalui tau, la multi ani lui Lili si Iustinei! Sa fie sanatosi si sa aiba parte de tot ce e mai frumos pe lume.
Si ca o coincidenta tot pe 15.01 am sarbatorit si ziua Mihaiului meu. Multi sarbatoriti intr-o asa zi mare! Te pupicesc mult de tot, si mi-e foarte dor de tine!

Daiana Prundurel spunea...

Gabica draga multumiri pentru urari, si tie sa-ti traiasca Mihaiul drag:)Intr-adevar, multi srbatoriti.Sa fie fericiti si minunati:) Te imbratisez cu drag si dor, D

luma spunea...

foarte impresionant finalul articolului, defapt tot articolul!
la multi ani celor dragi, de multe ori in viata sunt atat de putini cei care ne ajuta...ce frumos ca esti recunoacatoare tatalui tau!

ZeList