luni, 26 ianuarie 2009

Aminteste-ti sa fii copil - 5


Sunt atat de emotionata incat nici nu am cuvinte:) Vroiam sa postez imagini cu ceasurile-acadele si oglinzile fermecate... dar cand am deschis blogul...Surpriza fara margini!!!Sa va povestesc despre ce este vorba:
Cand am postat imaginile cu cani, ma gandeam sa o rog pe AJNANINA sa imi scrie cateva randulete , in asa fel incat sa pun o imagine cu o cana si cateva randuri scrise cu pana maiastra. Nu am indraznit, nu stiu de ce...poate pentru ca nu ne cunosteam de prea multa vreme, cine mai stie motivul... Cert este ca ea , a aflat despre visul meu si ce credeti ??? Mi-a daruit o surpriza minunata! Mi-a scris 10 povestioare , pentru cele 10 cani. (Imi pare rau ca nu am putut trimite povestioarele impreuna cu canile celor care le-au castigat.) Postez cateva din ele asa cum mi-am imaginat ca ar fi trebuit sa fie:) "Cana albastră ca marea vine chiar de la mare.


O are din ultimul an de copilărie, când ar fi vrut ca vacanța să nu se mai sfârșească. Și să ia marea cu el oriunde s-ar duce. Ar fi luat un ghioc, dar urechea lui de tânăr uriaș e prea mare pentru așa ceva. Așa că a luat cana, ea i s-a părut cea mai potrivită, incape foaaaarte multă mare în ea. Și dacă amestecă bine cu lingurița,apar și valuri."
----------------------------

"Ți-aduci aminte de piticul atât de mic căruia îi ajungea un ibric să facă o baie? Ei bine, deși nu se știa asta până acum, află că și piticii cresc. Acesta de care vorbim nu mai încăpea de la o vreme în ibric și era foarte trist că nu mai putea face o baie ca lumea... în farfurie nu putea pune destulă apă, iar în lighean era să se înece de câteva ori... mai profita de dușuri reci când cineva uda florile în grădină, dar nu îndrăznea să-și scoată în văzul lumii hăinuțele lui de pitic. A încercat cu ghivecele pentru flori, dar acestea păstrau mereu urme de pământ, iar uneori florile nu voiau să se mai întoarcă în ele o dată ce abia le convinsese să iasă... așa că avea nevoie de un vas nou în care să facă baie.


Și a văzut cănile! Ochii lui frumoși s-au luminat și abia așteaptă să primească una... se întreabă doar dacă după baie în cana frumos colorată n-o să rămână și el colorat..." ----------------------


"Vrăjitoarea cea mică avea nevoie de un ceaun nou pentru fiert ierburile pentru cantece și descântece. Dar nu-i placeau cele negre pe care le foloseau vrăjitoarele bătrâne. I se părea că un ceaun colorat ar face vrăjile mult mai ușoare și mai frumoase... și, spre deosebire de vrăjitoarele bătrâne nu avea de gând să fiarbă în el cine știe ce buruieni sau codițe de șoricei sau mustăți de gândaci.. nuuu, vrăjile ei au în ele lapte, bomboane, biscuiți, ciocolată..."
------------------

Va las sa va desfatati mai departe cu povesile minunate aici. Sunt fericita, motiv pentru care , in semn de multumire , ii voi darui Ajnaninei o cana uriasa in care voi inghesui tot curcubeul :) Pentru ca am mult de lucru si la noapte voi pleca la control la Timisoara, o sa o rog sa mai astepte putin:) Multumesc pentru bucuria facuta!!!
------------------------

Acum revin la cadourile Tchibo.:)
Doua dintre acestea sunt niste oglinzi de printese, oglinzi de mana , evident supradimensionate, dar poate ca nici nu mai era necesar sa va aduc aminte...Totusi ,pentru cei care nu stiu despre ce e vorba , puteti citi cateva randuri despre concept aici.

In timpul lucrului (imaginea de mai sus) am asezat langa oglinda o portocala de dimensiune obisnuita ca sa va faceti o imagine despre cat de mari sunt oglinzile.(lungimea lor este 63 cm)




-----------------------

Ideea ceasurilor (patru la numar) mi-a venit dupa ce am vazut o imagine cu o spirala...
M-am gandit ca poate fi o spirala ce ne poate ajuta sa calatorim in timp dar la fel de bine m-a dus cu gandul la imaginea unei acadele gustoase. Deh, nostalgia copilariei:)
Asa s-a nascut ideea ceasurilor-acadea. Timpul dulce din vremurile minunate...

Orele lor se scurg in sens invers (12, 11, 10,etc.), si vor sa ne poarte macar cu gandul inapoi spre copilarie:)

Si cum stim cu totii ca acadelele sunt ambalate in celofan nu am indraznit sa ma abat de la lucrurile bine stiute de pe vremea cand eram doar un copil:)


Iar cand toate cadourile au fost gata ambalate frumos, acadelelele, canile, cutiile muzicale si oglinzile au pornit in noua lor aventura sprecastigatori.
Astept cu drag , reactii , pareri si comentarii de la ei si de la voi, toti cei dragi pe care va am si va simt mereu alaturi de mine. Fara voi toti , eu nu ma "puteam juca de-a vacanta" si nu va puteam ajuta sa va amintiti sa fiti din cand in cand copii. Va multumesc cu mult drag si va las in compania unei melodii pe care cu totii v-o amintiti cu drag...
"Ce mica-i vacanta mare"- Corina Chiriac
Pe curand, Daiana



6 comentarii:

ajnanina spunea...

multumesc pentru impartasirea entuziasmului, simt atmosfera de sarbatoare ca si cum as fi participat la impachetat...
sunt fericita ca ti-au placut...
si promit pentru curand si cateva cuvinte legate de celelalte minunatii...
sunt fascinata si de cutiile muzicale, si de oglinzi, si mai ales de ceasurile de intinerit :)

si imi doresc / iti doresc din tot sufletul sa ai toate conditiile pentru a mesteri toata camera minunata, asa cum ai visat-o.

ceva asemanator am visat si eu, imi doream pentru cand voi fi terapeut sa am in cabinetul meu un scaun supradimensionat pe care sa imi urc clientii rigizi si stresati... si poate si de aceea am fost fascinata de proiectul tau.

dar pana voi ajunge sa am patalama si cabinet, exersez cu povestile :)))

mult succes inimioarei tale la control.

Anonim spunea...

wow again!ma uimesti pe zi ce trece cu obiectele pe care le postezi!superbe si apetisante ceasurile!de oglinzi, nu mai zic, mi le imaginez mari si ornand interioare de basm!poate ar fi interesant sa le fotografiezi cu mana ta ca etalon langa ele, ca sa ne dam seama cat de mari sunt.e doar o idee.

Copilaria Sofiei spunea...

Ce simpatice lucrusoare ai facut! Ce-mi plac, parca sunt rupte din povesti. Esti o povestitoare care prin arta si imaginatia ta ne aduci un pic de culoare in viata. Ai multa grija de tine, draga Daiana.

Daiana Prundurel spunea...

Ajnanina, imi place ideea cu clientii rigizi:) Dar stiu si eu daca s-ar simti confortabil? Trebuie sa testam povestea asta candva:)
Lumi,tu ai perfecta dreptate.Am deja fotografii cu canile si oglinda raportatae la mana unei Domnisoare dragute:) Doar ca nu am apucat sa iau cd-ul cu fotografii de la cei care mi l-au facut:)Merci oricum pt idee.
Luci,o sa ne vedem maine si o sa povestim mai mult. Fii linistita,m-am intors cu bine de la Timisoara siDR. spune ca sunt ok. Asa ca...:)

Chotronette spunea...

Wow.. sunt superbe lucrurile facute de tine.. parca ar fi dintr-o poveste pictata de Estera Lungu. Felicitari si mult succes!

Nazir spunea...

vreau si eu un set de cani :-s

ZeList