miercuri, 5 ianuarie 2011

Esarfa in dar


"Cu ape de rosu-n ochi,

Valuri largi de alb,
Mov si verde zboara cald
Pe chipul tau drag,
Esarfa in dar."
(versuri Mircea Baniciu)

Pictura unicat pe matase naturala, 55/55cm

M-am gandit ce cadou deosebit ar putea fetitele, cu manutele lor pentru Craciunul care tocmai a trecut, celor care se ocupa de ele cu mult drag si rabdare la scoala. Invatatoarea, profesoara de germana si doamna impreuna cu care isi fac si lectiile dupa-amiaza.Trei femei minunate. Am descoperit intamplator ca toate poarta esarfe. Aceasta a fost remarca salvatoare pentru ca de-aici s-a ivit si ideea.Am "fugit" impreuna cu fetitele la un magazin de specialitate din apropiere si ne-am intors acasa cu trei esarfe de matase, cu vopsele textile, cu pensule si cu multa insufletire. La prima esarfa am facut un trio:) Adica ne-am jucat toate trei cu culorile:)-este vorba de esarfa de sus.

Pictura unicat pe matase naturala, 55/55cm-Sara

Cea de-a doua esarfa a picat-o Sara cu putin ajutor din partea mea:) Alegerea gamei cromatice ii apartine in excusivitate. Pentru Sara a fost o mare placere si exteriorizare realizarea acestei picturi asa ca sunt hotarata sa ne mai "jucam serios" in acest fel:)


Pictura unicat pe matase naturala, 55/55cm- Mara

Mara, expansiva si dinamica, refuza de cele mai multe ori ajutorul din partea mea dar de aceasta data a cautat sprijinul meu. Si ea, asemeni Sarei si-a ales singura culorile. Sigura pe ea a pictat , a pus degetul, a udat matasea, a stropit-o, a experimentat pur si simplu dar nu m-a lasat nici o secunda sa plec de langa ea. M-a pus de cateva ori sa "repar" desi va spun sincer ca nu prea am avut ce:)
Seara pictand impreuna cu manjii mei a fost minunata.Am simtit din plin bucuria de a fi impreuna si de a ne bucura de culori. Despre reactia Doamnelor nu stiu sa va spun nimic pentru ca fetitele le-au daruit exact la terminarea orelor, in primele minute de vacanta:) Acum asteptam cu sufletul la gura reactiile.Aici scoala incepe abia saptamana viitoare.Sper ca doamnele sa aprecieze cu adevarat creatia fetitelor.
Am fost impresionta oricum de dorinta micutelor de a "mesteri" ceva cu manutele lor pentru oameni dragi. Mara si Sara deja acum in plan sa creeze o adevarata colectie de esarfe: una lui Buni, una Andreei (profesoara de chitara), una...etc. Tot scriindu-va povestea esarfelor mi-a venit in minte melodia cu ale carei versuri am aceasta postare. Asa ca in incheiere...va las cu melodia:)




Va imbratisez cu drag si pe curand, Daiana

PS.Pictura pe material textil puteti vedea si aici:)

4 comentarii:

Georgiana spunea...

Felicitari, foarte frumoase esarfe. De expresivitatea lor si personalitatea printeselor cred ca oricine care le- a cunoscut le regaseste cu mare usurinta in lucrari. Va imbratisez cu dor, Georgiana.

Blog crosetat cu crâmpeie de suflet spunea...

Ce frumuseti poti / puteti sa faceti! Imi place nespus sa-ti admir creatiile si acum si pe cele ale fetelor! Va pupam si va dorim numai si numai bine!

Anonim spunea...

La multi ani, Daiana!
Ce idee minunata mi-ai dat!...:)
Foarte frumoase operele voastre!...

Daiana Prundurel spunea...

Georgi,ce mult ne indragesti tu:) Suntem bogate sa te avem prin preajma. Te pupam muult si cu drag.

Blog crosetat, multumim pentru aprecieri:) Si eu am vazut la tine minunatii.Pupic si de la noi si ganduri bune:)

Draga Ileana, spor si inspiratie si neaparat te rugam sa ne arati cum vor iesi:)Pupici

ZeList